Gedragstherapie

De hond is de beste vriend van de mens zeggen ze weleens. Het is je maatje, je trouwe viervoeter. Maar soms kun je hem wel achter het behang plakken! 
Je roept en hij komt niet, of hij rent zomaar achter een voorbijkomende fietser aan, of hij toont agressie tegen soortgenoten of mensen. Dat is niet iets wat jij graag ziet bij jouw lieve maatje.
Wanneer jij dit ervaart als vervelend of ongewenst gedrag dan spreken we over een zogeheten gedragsprobleem. 

Voorbeelden van gedragsproblemen zijn:

- Opspringen tegen mensen
- Trekken aan de riem
- Opdringerig aandacht vragen
- Najagen van fietsers/auto's
- Niet alleen kunnen zijn
- Vertonen van onzindelijk gedrag
- Agressie naar honden/mensen/objecten
- Angst voor honden/mensen/objecten

Graag zou ik je erbij willen helpen door je een consult op maat aan te bieden. Ik kom bij jou thuis zodat ik jou, je gezin en de hond in zijn eigen omgeving kan observeren en analyseren. In een uitgebreid gesprek van ongeveer 1 tot 1,5 uur bespreken we het gedragsprobleem en de therapie. De therapie is een soort handleiding die ik je meegeef om zo het probleemgedrag te verminderen en om te buigen naar positief en gewenst gedrag. 

Een gedragsprobleem is niet in 1 consult verholpen. Met de voorgeschreven therapie ga jij aan de slag. Hiervoor moet je de tijd nemen, consequent zijn en ook blijven. Ook zul je hierin je medebewoners moeten 'opvoeden' in de omgang met jullie hond. Wanneer jullie samen achter de therapie staan en er ook samen mee aan de slag gaan is de kans van slagen vele malen groter.

Van de besproken therapie maak ik een verslag die je digitaal doorgestuurd krijgt zodat je deze nog eens kunt nalezen en ook kan laten lezen aan de rest van de gezinsleden/bezoekers bij jou thuis. 

Natuurlijk ben ik daarna ook nog steeds bereikbaar voor eventuele vervolgvragen!

Tarieven

€125,00 voor het eerste consult, duur: 1 tot 1,5 uur.
€65,00 vervolgconsult binnen een half jaar, duur: 1 uur.

Buiten een straal van 15 km of meer vanaf mijn woonadres geldt een vergoeding van €0,25 per gereden km, heen en terug.
Indien het consult langer duurt dan de aangegeven 1-1,5 uur, dan wordt het uurtarief doorberekend.
Al de genoemde tarieven zijn inclusief btw.